Näitä limekakkuja on tullut tehtyä kyllä aika paljon. Ja mikäs siinä, kun kyseessä on yksi lempi raaka-aineista. Ja mun mielestä juustokakku on itsessään jo niin raskas, että se kaipaa rinnalle jonkun raikkaan hedelmän tai marjan. Suklaata vähän vierastan, vaikka on sitäkin tullut testattua.
Valkosuklaasta en sellaisenaan välitä juuri lainkaan, mutta leivonnassa se menee. Nyt hiihtolomareissulla kotipuolessa äiti toivoi juustokakkua ja minulta oli joululta jäänyt valkosuklaalevy kaappiin. Aikani googlailin ja limevalkosuklaa oli kaikista herkuimman oloinen vaihtoehto. Ohje löytyi Pienet herkkusuut-blogista. Kiilteen jätin pois, koska makean himo oli visuaalista silmää voimakkaampi. ;) Alkuperäistä ohjetta tuli muuteltua muutenkin, koska mascarponejuustoa en voi syödä.
Limevalkosuklaajuustokakku
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
2 limen mehua
1 tl vanilijasokeria
3 tl sokeria
4 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
0,5 dl juissi lime-sitruunamehua
Vuoraa 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise kevyesti vuoan reunat. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele vuoan pohjalle. Laita liivaatteet likoamaan kylmään veteen. Purista limestä mehut ja notkista tuorejuusto limemehun avulla. Sekoita sokerit vispikermaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuusto sekaan. Kuumenna lime-sitruunamehu ja liuota liivattet mehuun. Kaada mehu tuorejuuston sekaan, kun se on hieman jäähtynyttä. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä 3-4 tuntia. Tässä versiossa koristelin kakun vihreillä viinirypäleillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti