sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Suosikki kanapastani

Seuraavaksi vähän kotiruokaa. Suosikki kanaruokiini kuuluu sitruunapestokanapasta. Aikamoinen sanahirviö muuten. Olen todella nirso kanan suhteen. En siedä yhtään jänteitä tai verisuonia lihassa. Niinpä yleensä ostan rintafileitä ja käyn fileet vielä erikseen läpi, ettei ruokaan varmasti joudu yhtään jännettä tai verisuonta. Jompi kumpi jos nimittäin haarukassa osuu suuhununi, niin ruokahalu häviää välittömästi.  Fileissä harvemmin edes on edellä mainittuja.

Tykkään käyttää pestoa ruoanlaitossa ja jossain ruokalehdessä oli muutama vuosi sitten tämä sitruunapestokanapasta resepti. Muistan silloin lähdin välittömästi kauppaan hakemaan aineksia ja meinasin myöhästyä tanssitreeneistä, kun niin innoissani kokkailin. Syömään pääsin kyllä vasta treenien jälkeen, mutta ruoka oli hyvää.

Annoksesta saa näyttävämmän näköisen, kun käyttää esim perhosmakaronnia
tai simpukkamakaroonia. Nyt ei kaapissa ollut kuin tätä "normaalia".

Sitruunapestokanapasta

4-5 kpl kanafileitä
0,5 pussia makaroonia
pala purjoa
2 rkl sitruunapestoa
1 rs kirsikkatomaatteja

Keitä makaroonit kypsiksi ja kaada vesi pois. Leikkaa kanafileet suikaleiksi ja kypsennä öljyssä. Lisää makaroonien sekaan. Hienonna purjo ja lisää sekaan. Lisää pesto ja sekoita hyvin. Lisää aivan lopuksi kirsikkatomaatit. Tomaattien ei tarvitse pehmitä liikaa kuumassa, ruokaa on mukavempi syödä kun jää vähän suutuntumaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti