sunnuntai 26. lokakuuta 2014

LIme-valkosuklaarahkakakku

Olen nyt ihastunut rahkakakkujen helppouteen ja nopeuteen. Ja ne on tosi hyviäkin, siis rakastan juustokakkuja, mutta nämä rahkakakut on pikkasen keveähköämpiä, joten mielummin tarjoan lapsillekin rahkakakkua kuin juustokakkua. Kehuskelin syyslomaviikon rahkakakkua niin kovasti, että mies halusi, että teen hänelle oman rahkakakun. Halusin kuitenkin kokeilla toista rahkaa ja nyt käytin sitten päärynä-kinuskin sijaan lime-valkosuklaata. Seuraavaksi haluan kokeilla tiramisua ja/tai kuningatarta. :) Kaupan kylmähyllyssä on valtava rivi erilaisia rahkoja, jotka odottavat pääsyä seuraavaan rahkakakkuun! :D Laitan ohjeen tähän vielä kertaalleen, tästä jäi suklaapatukka pois, koska unohdin ostaa moisen.


Lime-valkosuklaarahkakakku

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
4 kpl liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 prk lime-valkosuklaarahkaa
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Koristeena Lidlstä ostettuja vohvelikoriste lumihiutaleita.

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksin joukkoon. Laita irtopohja vuokaan leivinpaperia pohjalle ja sipaise pikkaisen rasvaa reunoille. Kaada keksi pohja vuokaan ja tasoittele. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokerit. Kieuhata vesi ja liuota liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana rahkan sekaan. Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti. Kippaa seos vuokaan ja tasoita päällys. Anna hyytyä vähintään 4 tuntian jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti