Lettuja tein, koska letut kuuluvat lomaan. :) Poikakin maisteli vähän niitä ja kyllä tykkäsi.
Letut
4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
Paistoon voita
Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Anna taikinan turvota vähän aikaa ennen paistoa.
Minun (kummi)täti kävi kylässä viikon aikana tyttärensä ja tyttären kihlatun kanssa. Silloin kahville pyöräytin rahkakakun. Ja tämä on taas siitä hyvä resepti, että makurahkoja vaihtamalla saa aina hieman erilaisen kakun aikaseksi. Nyt noudatin Valion ohjetta melko tarkasti. Valion ohjeella, jos liuotti liivatteita, jäi liivatteet klimpeiksi. Tässä ohjeessa, minkä nyt lisään, olen muuttanut ohjetta niin, ettei liivatteet klimppiinny. Valion ohjeessa siis oli liian vähän vettä.
Päärynä-kinuskirahkakakku
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
50 g suklaapatukkaa (käytin snickersiä,
mutta twix olisi toiminut varmasti myös hyvin)
Täyte;
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 prk päärynä-kinuski rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
Koristeena on vuolettua taloussuklaata. (Olisin halunnut laittaa viinirypäleitä, mutta kaupan rypäleet olivat tosi huonon näköisiä.)
Murskaa kaurakeksit ja hienonna suklaa. Sulta voi ja sekoita keksien joukkoon. Lisää hienonnettu suklaa. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele oikein kevyesti vuoan reunat. Painele keksiseos pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokerit. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna liivate seoksen hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana rahkan sekaan. Sekoita kevyesti kermavaahto mukaan. Levittele seos vuokaan ja peitä kelmulla tai isolla lautasella. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä (4) tuntia, mutta ei haittaa vaikka kakku olisi yön ylikin jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti