keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kesäkurpitsapasta

Kokeilussa tänään oli kasvisruokaa. Yritämme muuttaa ruokailutottumuksiamme terveellisemmäksi, joten kokeillaan nyt sitten vähän kaikenlaista. Tänään siis menussa kesäkurpitsapasta. Itse tykkäsin ja miehen sisko tykkäsi, mies ei nyt ihan hirveesti välittänyt. Saa nähdä, mitä poitsu tuumaa huomenna. Hän on kyllä kova poika syömään kesäkurpitsaa ja pastaa, joten ei pitäisi olla ongelmia. :)

Tässä nyt kuitenkin vähän reseptiikkaa. En muista yhtään, mistä olen napannut ohjeen. Olin kirjottanut sen joskus vihkooni ylös.


Kesäkurpitsapasta

2 valkosipulinkynttä
noin 0,5 kg kesäkurpitsaa 
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 sitruunan mehu
noin puolikas tuore basililkaruukku
suolaa
pippuria

Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna tai murskaa valkosipuli. Kuulota oliiviöljyssä pannussa. Kannattaa käyttää teflonpinnoitettua pannua. LIsää kerma ja keitä kokoon. Lisää sitruunan kuori ja sitruunan mehu ja anna hautua muutama minuutti. Silppua basilika sekaan. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Spagetin kohdalla käytin täysjyväpastaa, Lidlistä ostettua. Keitin öljyssä 10 minuuttia. Suolaa en laittanut, koska osa spagetista meni poitsun ruokaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti