tiistai 23. syyskuuta 2014

Omenapiirakkaiset ja omenakorvapuustit

Miehen veljen tyttöystävä toi meille säkillisen omppuja. Miehen sisko leipoi osasta ompuista perinteistä omenappiirakkaa. Minä halusin kokeilla omenataskuja tai omenaleivoskeksejä. Tein taikinan Mummo Ankan omenapiirakan ohjeella ja omenatkin käsittelin samaisen ohjeen mukaisesti. Ohje löytyy tästä. Ohjetta testattu siis ennenkin tässä blogissa.


Tässä tarjoiluehdotus. Leivoskeksiä kannattaa pikkuisen lämmittää ennen tarjoilua. Kylmä jäätelö tasapainottaa kivasti lämmintä keksiä.



Kuvia työvaiheista. Minulla ei ole pyöreätä muottia, joten oluttuoppi toimi hyvin muottina. Omenat voi asetella esimerkiksi kuvassa asetellulla tavalla. Ennen paistoa kanteen naputellaan haarukalla reikiä. Halutessasi voitele kansi kananmunalla, jolloin paistopinnasta tulee kauniimpi. Tätä en tehnyt itse, mutta jatkossa ajattelin voidella.


Kaikki omenat eivtä menneet näihin kekseihin, tein siis täytteen täysin ohjeen mukaisesti. Mies leipoi sitten pullaa ja korvasi kanelisokerin tähteeksi jääneillä omenoilla. Tuli todella hyviä pullia, vaikka pullien ylöslyönti oli hieman hankalaa, koska täyte tursusi tulla välistä väkisin pois.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti