![]() |
Punaherukkapiirakkaa tarjosimme minun vanhemmille. He olivat synttäriaamuna meillä ja lähtivät sitten etelän lämpöön nauttimaan auringosta ja hyvästä välimeren ruuasta.
|
Viinimarjapiirakka
Pohja
150g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
2-3 dl marjoja
Täyte
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
2 kpl kananmunia
0,75 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan koko ajan hiljaisella teholla vatkaten. Painele taikina voideltuun vuokaan. Lisää marjat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Pekoniquiche
Pohja
200 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Täyte
240 g pekonia
2 dl juustoraastetta
6 munaa
4 dl kevytkermaa
2 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl persiljaa
Nypi voin sekaan vehnäjauho. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Paista pekoni. Leikkaa jäähtynyt pekoni paloiksi ja levittele täytteen päälle. Ripottele juustoraaste pekonin päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja ja kumoa pekonin ja juustoraasteen päälle. Paista 200 asteessa 30-50 minuuttia. (Itselläni jäi quiche hieman ehkä raa'aksi. Pidin siis noin 40 minuuttia.)
Nakkipiilot, näissä menin siitä missä aita matalin ja ostin valmista torttutaikinaa pakastealtaasta. Yksi torttulevy puoliksi, hieman juustoraastetta, nakkeihin päihin viillot, rullaus, kananmunaa ja juustoraastetta ja uuniin 175 astetta noin 20 minuuttia.
Täytekakku
Kakkupohja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Nosta kananmunat ja sokeri lämpeämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin, ennen kuin aloitat leipomisen (kun kaikki raaka-aineet ovat samana lämpöisiä, kakku ei lätsähdä paiston aikana). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun pystyt vatkaimilla valuttamaan taikinaan ja siten "kirjoittamaan" 8 taikinaan. Älä missään tapauksessa kopauta kulhon reunaa, jotta taikinan ilmavuus ei hajoa. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita (älä vatkaa). Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Täytteenä käytin aurinkoiset hedelmäpalat sosetta ja kermavaahtoa. Kostutus tapahtui jaffalla. Marsipaanin alle laitoin kreemiä.
Kreemi
125 g voita
0,5 tl vanilijasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. (Voi kannattaa antaa olla huoneenlämmössä jonkun aikaa). Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähitellen samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
Savuporomousse ja ruisnachot
Mies kaivoin savoporomoussen ohjeen jostain googlen avulla. Määriä en muista ja aika hatusta hänkin taisi tämän tehdä. Jokatapauksessa aineksina oli:
Creme fraissea
Smetanaa
Savupororouhetta
Maustamatonta tuorejuustoa
Minttua
Basilikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti