Joulutortuissa menin kuitenkin vielä sieltä aidan matalammasta kohdasta ja käytin valmis pakastetaikinaa. Pitäisi kyllä joku kerta testata itse tehtyä voitaikinaa, edelliskerran olen itse voitaikinat tehnyt amiskassa ja silloin sitä tuli kyllä tehtyä reilusti! Tein nimittäin opinnäytetyön wienereistä.
Johtuen varmaan juuri ammattikoulun opinnäytetyöstäni, tykkään leikitellä erilaisilla muodoilla. Perinteiset tähtitortut ovat kauniita ja niihin saa runsaasti täytettä, mutta joskus sitä vain kaipaa jotain erilaista. Ei kaiken tarvitse aina olla niin samanlaista ja perinteistä. Joskus uusista jutuista tulee uusia perinteitä. Esimerkiksi siinä, että meidän perheessä ei juuri käytetä enää luumuhilloa tortuissa, vaan käytämme mielummin omenakanelia.
![]() |
Tämän joulun uusi kokeilu. Joulukuun 2014 Maku-lehdestä löytyi malli. |
![]() |
Tämän enkelimallin opin yläasteella köksän tunnilla. |
![]() |
Perinteisten tähtitorttujen etu on se, että niihin mahtuu eniten täytettä. |
![]() |
Suosikkimallini. Kukkanen. Vasemman puoleinen on vain lähtenyt hieman aukeamaan. Tämän mallin opin ammattikoulussa. |
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Muotoile haluammallasi tavalla. Toiset tykkäävät laittaa hillon taitosten alle, minä tykkään laittaa päälle. Muista käyttää kuitenkin paistonkestävää hilloa. Voitele kananmunalla taikinareunat. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä kunnolla ja ripottele päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti