tiistai 9. joulukuuta 2014

9. luukku

Kiva jouluinen jälkiruoka niille, jotka tykkäävät kermalikööreistä. Testasin viime viikonloppuna Baileys panna cottaa. Baileys tuli esiin todella voimakkaasti, mutta ei sitä kuitenkaan liikaa ollut. Ohjeen löysin Valion sivuilta ja aikani googlailtuani, monesta blogista löytyi sama resepti.



Baileys panna cotta (4 annosta)

1,5 kpl liivatelehtiä
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl Baileysia
0,5 tl vanilliinisokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liivatelehden voi leikata kahtia saksilla. Mittaa maito, kuohukerma, baileys ja sokeri kattilaan (kannattaa käyttää teflonkattilaa). Kuumenna kiehuvaksi. Liuota liivatteet joukkoon ja lisää myös vanilliinisokeri. Kumoa jälkiruokakippoihin. Voit myös käyttää yhtä isompaa tarjoiluastiaa, jolloin jokainen voi ottaa jälkiruokaa haluamansa määrän. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia. Koristele esimerkiksi lumihiutaleilla, pähkinöillä tai suklaalla. Miksei myös karpalot sopisi tähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti