Minä leivoin murokeksejä, jotka täytin vadelmahillolla. Alkuun tein keksejä, joihin painoin muotilla reiän, mutta loppu vaiheessa leipomista pelti oli niin kuuma, että jätin reiän painamatta. Ja kansiosat, eli reiälliset paloivat aika helposti uunissa. Tässä kohtaa petti myös se ajastin.
Vadelmakeksit
125g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhjoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan sekaan. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä vadelmamarmelaadilla.
Sisko tutkaili joulukuun 2014 Maku-lehteä ja halusi kokeilla omar-cookieseja. Alkuperäisessä ohjeessa oli todella pitkä paistoaika ja ensimmäisen paistoerän jälkeen totesimme, että kyllä taidamme lyhentää puoleen paistoajan. Tukea päätökseen hain vielä googlailemalla reseptiä ja tarkastelemalla, kuinka muissa blogeissa on tehty. Paistoajan lyhentäminen viisas ratkaisu. Seuraavista kekseistä tuli todella hyviä. Maku-lehden ohje koki hieman muutoksia muutoinkin.
Omar-cookiesit
250 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnjäauhoja
1 tl leivinjauhetta
15 kpl omarkarkkeja
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenää. Leikkaa veitsellä omareista pieniä palasia ja sekoita jauhojen joukkoon. Sekoita jauhot taikinaan. Nostele teelusikalla taikinasta nokareita uuninpellille, jätä hieman tilaa keksien väleihin, ettei ne paistu yhteen. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti