perjantai 19. joulukuuta 2014

19. luukku

"Kaksin on aina kaunihimpi." Tuumaa suomalainen sananlasku. Päti kyllä tänään, kun pikkusiskon kanssa pistettiin pikkuleipä-tehdas pystyyn. Keksejä tuli runsaasti ja opimme kritisoimaan reseptejä sekä paistoajastinta (patterit varmaan lopussa).

Minä leivoin murokeksejä, jotka täytin vadelmahillolla. Alkuun tein keksejä, joihin painoin muotilla reiän, mutta loppu vaiheessa leipomista pelti oli niin kuuma, että jätin reiän painamatta. Ja kansiosat, eli reiälliset paloivat aika helposti uunissa. Tässä kohtaa petti myös se ajastin.



Vadelmakeksit

125g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhjoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan sekaan. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä vadelmamarmelaadilla.


Sisko tutkaili joulukuun 2014 Maku-lehteä ja halusi kokeilla omar-cookieseja. Alkuperäisessä ohjeessa oli todella pitkä paistoaika ja ensimmäisen paistoerän jälkeen totesimme, että kyllä taidamme lyhentää puoleen paistoajan. Tukea päätökseen hain vielä googlailemalla reseptiä ja tarkastelemalla, kuinka muissa blogeissa on tehty. Paistoajan lyhentäminen viisas ratkaisu. Seuraavista kekseistä tuli todella hyviä. Maku-lehden ohje koki hieman muutoksia muutoinkin.



Omar-cookiesit

250 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnjäauhoja
1 tl leivinjauhetta
15 kpl omarkarkkeja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenää. Leikkaa veitsellä omareista pieniä palasia ja sekoita jauhojen joukkoon. Sekoita jauhot taikinaan. Nostele teelusikalla taikinasta nokareita uuninpellille, jätä hieman tilaa keksien väleihin, ettei ne paistu yhteen. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti