Lopulta ranteet huusiva molemmissa käsissä hoosiannaa ja päätin, että taikina on tarpeeksi hyvä. Löysää se oli, joten en alkanut edes yrittämään kaulitsemista. Päädyin sitten tähtipulliin, koska tähtenä toimiva keksi peittäisi röpöläisen taikinapinnan, jos en saa pyöriteltyä tasaisia pullia.
Pulla paisuivat aivan valtaviksi uunissa ja kyllä olivat pehmeitä ja kuohkeita rakenteeltaan. Ja tähdetkin onnistuivat kivasti. Kokonaisuus siis oikein hyvä.
Peruspullataikina
5 dl nestettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2 pss kuivahiivaa
14,5 dl vehnäjauhoja
200g voita
Lämmitä neste käden lämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita. Sekoita kuivahiiva 10 dl:n vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan samalla vaivaten. Sulata voi ja lisää taikinaan ja tarpeen mukaan loput vehnäjauhoista. Anna kohota noin 30 minuuttia. Tee taikinasta pötkö ja paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laskiaispullat saavat olla aika isoja. Pyörittele pyöreiksi. Kohota pellillä vielä noin 10 minuuttia. Voitele kananmunalla ja asettele tähti paikoilleen (tähden ohje alla). Paisto 200 asteessa noin 10 minuuttia (riippuen pullien koosta, näitä pullia paistoin melkein 15 minuuttia). Paiston jälkeen levitä liina pullien päälle.
Tähdet (murotaikina)
125g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhjoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan sekaan.
Tähti-kuvion saat käyttämällä piparkakkumuotteja. :)
Tähdet (murotaikina)
125g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhjoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan sekaan.
Tähti-kuvion saat käyttämällä piparkakkumuotteja. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti