Ja mitenkäs se sisko sanoikaan, että "mustikkakukkoa ei passaa ottaa kuin yhen kerran, muuten sitä syö liikaa". Aika osuvaa.
Mustikkakukko (4 annosta)
Kuori:
100g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
T'äyte:
300 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen hiljaa vatkaten. Jaa taikina kahteen osaan, niin että toisessa osassa on hieman enemmäön taikinaa. Siinä missä enemmän, taputtele voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan 20 cm). Saa mennä reunoillekin. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri ja kaada taikinan päälle. Taputtele loput taikinast kanneksi. Pistele taikinana päälle haarukalla tai coctailtikulla reikiä sinne tänne. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti vanilijakastikkeen tai vanilijajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti