Olimme juhannuksen vietossa ystäviemme kanssa keskellä-ei-mitään. Aivan mahtava juhannus! Syötiin niin, että ei tosikaan. Herkkuja oli monenmoisia, joten ohjeiden selvyyden vuoksi teen useamman päivityksen. On sitten myöhemmin tarvittaessa helppo etsiä tiettyä ohjetta. :)
Minä tein lauantain kahvipöytään pavlovan. Ja yksissä tuumin tehtiin lettuja. Alunperin oli tarkoitus tehdä muurikkalettuja, mutta muurikkapannu oli niin huonossa kunnossa, että päädyimme paistamaan letut paistinpannulla. Olisin paistanut itse kaikki, mutta pojalle tuli ujostus, kun mökki oli täynnä ihmisiä, eikä muiden seura kuin äidin, kelvannut. Onneksi mummi tuli apuun ja paistoi letut. Lettuhillo oli minun tekemää.
Taikinan kerkesin tehdä, kun poika nukkui päiväunia. Samaten pavlova valmistui edellisenä iltana pikkupoikien mentyä nukkumaan. Pavlovaan voi käyttää koristeina mitä vain, mutta minä halusin ehdottomasti mansikoita. Väri jäi vähän laimeeksi, olisi voinut lisäksi olla vaikka sitruunamelissan lehtiä, joskus olen laittanut kiiviä.
Pavlova
Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
0,5 tl maissitärkkelystä (esim.maizenaa)
Täyte:
4 dl vispikermaa
mansikoita
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun kupin kääntää nurin ja vaahto ei tule ulos kupista. Lisää maissitärkkelys. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja kuivata pavlovaa 1,5 tuntia.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität kerman ja mansikat päälle.
Letut
1 litra maitoa
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
50 g voita
Sekoita neste ja munat keskenään. Lisää jauhot ja suola. Sulata voi la lisää taikinan joukkoon. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista voissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti