Pääsiäisviikonloppuna meille tuli ystäväperhe kylään. Söimme hyvin ja jälkiruokakahville oli varattuna rahkamarenkikakkua. Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta, mutta koska mies halusi kokeilla kaasupoltinta ja mielestäni italialainen marenki on parempaa, päädyimme muuttelemaan ohjetta. Kokemukseni mukaan suhtauduin alkuperäiseen reseptiin muutenkin kriittisesti, esimerkiksi esipaistoaika olisi alkuperäisessä ohjeessa ollut aivan liian pitkä! Myös alkuperäisestä ohjeesta rahka lähti vaihtoon, koska mies ei välitä tiramisusta.
Esipaistokaan ei ole välttämätön, mutta katsoin telkkarista jotain kakkuohjelmaa ja siinä joku ranskalissyntyinen jeppe esipaistoi hyydykekakun keksipohjan. Hänen mukaansa rasva kypsyy ja tuo lisää makua pohjaan. Ja toden totta! Tästä lähtien esipaistamme aina juustokakkujen keksipohjan.
Mutta nyt reseptiin..
Rahkamarenkikakku
Pohja:
200g kaurakeksejä
75g voita
Täyte:
2 purkkia päärynäkinuskirahkaa
Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sipaise reunaan vähän rastvaa. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Levitä vuoan pohjalle. Levitä rahkat keksipohjan päälle. Paista 180 asteessa 10 minuuttia.
![]() |
Esipaiston jälkeen. Kakku olisi ihan syötävää tälläisenäänkin. |
Pinta:
Italialainen marenki
3 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna seos 120 asteiseksi. Seos kuumentuu todella nopeasti. Kaada seon ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Itse totesin, että huonelämpö olkoon 37 asteista. Silmämääräisestikin toki arvioin, onko marenkin pursotettavaa. Kaada marenki purostinpussiin, jossa tylla, ja pursota haluamasi kuvio leivoksen kuorrotteeksi. Kypsennä marenki polttimella.
![]() |
Sokerin ja veden keitto. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti