Lenkkikaverin lapsen ristiäisiin valmistin kaksi kakkua. Toinen kinuskikermakakku ja toinen limevalkosuklaajuustokakku. Koristelun halusi päivänsankarin äiti hoitaa itse.
Kakkupohja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Nosta kananmunat ja sokeri lämpeämään huoneenlämpöön hyvissä ajoin, ennen kuin aloitat leipomisen (kun kaikki raaka-aineet ovat samana lämpöisiä, kakku ei lätsähdä paiston aikana). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun pystyt vatkaimilla valuttamaan taikinaan ja siten "kirjoittamaan" 8 taikinaan. Älä missään tapauksessa kopauta kulhon reunaa, jotta taikinan ilmavuus ei hajoa. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita (älä vatkaa). Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Täytteenä tässä kakussa on Hedelmäiset palat-sosetta ja kermavaahtoa, johon sekoitettu vanilijasokeria. Kostutuksessa käytin jaffaa.
Kinuskikuorrote
2 dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri keskenään. Keitä kiehuvaksi. Kun seos on sakeaa ja paksua, kinuski on valmista. Kinuskin keitto vaatii jonkun verran harjoittelua. Riippuu niin kerman tuoreudesta ja laadusta (merkistä), miten onnistuu. Joskus itselläni menee 5 minuuttia, niin kinuski on sopivaa. Joskus menee jopa 15 minuuttia. Nyt käytin laktoositonta kuohukermaa ja noin 10 minuuttia meni keittoaikaan.
Limevalkosuklaajuustokakku
Keksipohja:
180g digestivekeksejä
75g margariinia tai voita
Täyte:
7 liivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
1 dl limetin mehua
2 dl sokeria
4 tl vanilijasokeria
3 rkl vettä
Kiille:
3 liivatetta
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limetinmehua (0,5 dl limemehua, 0,5 dl sokeria, 2 dl vettä)
vihreää elintarvikeväriä
Murskaa keksit murusiksi ja sulata rasva. Sekoita sulatettu rasva murskattuihin kekseihin ja tasottele noin 26 cm halkasijaltaan olevaan vuokaan. Vuoan reunat voi kevyesti voidella, jolloin hyytynyt kakku lähtee helpommin irti vuoasta.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se ei valu kupista käännettäessä kupin ylösalaisin. Vaahdota myös kerma. Yhdistä valkuainen ja kerma. Sekoita tuorejuustoon limemehu, sokeri ja vanilijasokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen. Yhdistä lopuksi valkuaiskermavaahtonn. Kumoa vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi. Kiilteen voi tehdä vasta kun täyte on hyytynyt.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta puolet sokeroidusta mehusta ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Lisää loput mehusta ja elintarvikeväri. Anna jäähtyä, ennen kuin lisäät kiilteen kakun päälle. Liian kuuma kiille hajottaa kakun pinnan ja kiilteestä tulee sotkuinen. Kiille voi myös liian kuumana valahtaa kakun sisään. Kiilteen hyytymiseen menee myös muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti