Macaronsit ovatkin sellainen taiteen laji, että siinä ei passaa hirveesti ylpistyä kun kerran onnistuu. :D Tämä pätee minun kohdallani. Samaa reseptiä, eli tätä olen käyttänyt kolmesti. Ensimmäisellä kerrallla tuli itse täydellisyyksiä, eilisestä ja tämän päiväsestä ei voi sanoa samaa. Ja ei todellakaan uskoisi että samasta reseptistä on kyse. Reseptiä en rupea tähän postaukseen survomaan, halusin kuitenkin jakaa epäonnistumiseni kanssanne, ikään kuin varoituksena ja esimerkkinä, että näinkin voi käydä! :D
Punaiset, eli vasemman puoleiset, ovat täytetty mansikkahillolla ja oikeanpuoleiset, eli ruskeat, on täyetty lemon curdilla. Molemmista löytyy plussia, mutta myös miinuksia. Keskiarvo kuitenkin olisi hyvä, jos molempien hyvät puolet olisivat yhdistyneet.
Mansikka macaronsit
+ väri
+ jokaiseen tuli kaunis pitsireuna
- maistuvat palaneilta
- kuiva rakenne
- pintaan jäi "nännejä", eli huippuja
Sitruuna macaronsit
+ maku on hyvä
+ rakenne on pehmeä
+ muutamissa yksilöissä oli pitsireuna ja tasainen pinta
- väri muuttui uunissa ruskeaksi (uuniin mennessä olivat vihreitä)
- pinta halkeili
Että tämmöistä. :D Jos siis haluat jännitystä leipomiseesi, kokeile macaronsseja. Koskaan ei tiedä, millaisena ne tulee uunista ulos. Treeniä treeniä vaan lisää, niin ehkä tulevaisuudessa olen mestari. Leipominen on vähän sellainen laji, että sitä ei lukemalla opi, vaan kokeilemalla.
Vappupostaus tulee sitten vähän myöhemmin, katsotaan mitä meidän munkeista tulee. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti