sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mustikkasitruunajuustokakku ilman liivatetta

Sain tilaajalahjana lehtitilauksen yhteydessä juustokakku-kirjan. Sitä plaraillessa löytyi todella monta erilaista kakkuohjetta ja nyt viikonloppuna päätin kokeilla yhtä. En kyllä noudattunut ohjetta juurikaan, se toimi lähinnä punaisena lankana. En pysty syömään mascarponejuustoa, joten jouduin hieman kikkailemaan. Jännäsin myös, miten kakku pysyy koossa, kun siihen ei tullut mitään hyydykettä, liivatetta tms. Hyvin pysyi koossa ja maistui todella hyvälle. Eli tässä on hyvä vaihtoehto kahvipöytään, jos vieraiden joukossa on kasvissyöjiä.

Alkuperäistä ohjetta en tähän laita, koska sitä ei ole nyt testattu, mutta laitan oman muunnelman. Hyväksi havaittu, voi tehdä toistekin. Ja varmasti onnistuu muillakin marjoilla kuin mustikoilla. Nyt piti päästä vain eroon pakkasen ylivuotisista marjoista.



Mustikkasitruunajuustokakku

Pinta:
Noin 0,5 litraa mustikoita
2 sitruunan vastapuristettua mehua
1,2 dl sokeria

Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
4 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1 tl vanilijasokeria

26 cm halkaisijaltaan irtopohjavuoka leivinpaperilla vuorattuna.

Aloita pintakerroksen valmistuksesta. Mittaa mustikat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunne mustikat hajoavat ja seos näyttää paksulta kastikkeelta. Nosta seos liedeltä jäähtymään.
Hienonna keksit murusiksi. Sulta rasva ja lisää keksien joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle sekä reuoille ja laita vuoka jääkaappiin. 
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää kerman joukkoon vanilijasokeri ja sitruunankuori. Siivilöi tomusokeri joukkoo. Lisää seokseen tuorejuusto ja ranskankerma ja vatkaa kevyesti sekaisin. 
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Levitä pinnalle mustikkakuorrote. 
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti