Alkuperäistä ohjetta en tähän laita, koska sitä ei ole nyt testattu, mutta laitan oman muunnelman. Hyväksi havaittu, voi tehdä toistekin. Ja varmasti onnistuu muillakin marjoilla kuin mustikoilla. Nyt piti päästä vain eroon pakkasen ylivuotisista marjoista.
Mustikkasitruunajuustokakku
Pinta:
Noin 0,5 litraa mustikoita
2 sitruunan vastapuristettua mehua
1,2 dl sokeria
Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
4 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
2 sitruunan raastettu kuori
1 tl vanilijasokeria
26 cm halkaisijaltaan irtopohjavuoka leivinpaperilla vuorattuna.
Aloita pintakerroksen valmistuksesta. Mittaa mustikat, sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, kunne mustikat hajoavat ja seos näyttää paksulta kastikkeelta. Nosta seos liedeltä jäähtymään.
Hienonna keksit murusiksi. Sulta rasva ja lisää keksien joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle sekä reuoille ja laita vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Vatkaa kermavaahdoksi. Lisää kerman joukkoon vanilijasokeri ja sitruunankuori. Siivilöi tomusokeri joukkoo. Lisää seokseen tuorejuusto ja ranskankerma ja vatkaa kevyesti sekaisin.
Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Levitä pinnalle mustikkakuorrote.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti