torstai 12. maaliskuuta 2015

Pekaanipähkinäsuklaajuustokakku

Viime sunnuntaina halusin kokeila jotain pähkinäistä kakkua. Ihan koeleivonta-mielessä ensi vuona pidettäviä miehen pyöreitä synttäreitä ajatellen. Ainakin yksi ajatus vahvistui: Ei suklaata ja tuorejuustoa. Tulee liian raskas. Aivan liian raskas. Valkosuklaa on asia erikseen. Se toimii esim limekakussa loistavasti. Kirjataan kuitenkin tämä kokeilu tänne muistiin, sillä kokeilin ensi kertaa pähkinöiden paahtamista ja se oli onnistunut kokemus. Ja voihan olla, että jonkun makuhermoja kutkuttaa yhdistelmä tumma suklaa ja tuorejuusto. Niin ja ne pekaanipähkinät. Ne olivat paahtamisen jälkeen parempia sellaisenaankin kuin ennen paahtamista.


Pekaanipähkinäsuklaajuustokakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
pekaanipähkinöitä
75g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1 tl vanilijasokeria
5 liivatelehteä
0,75 dl vettä
3 rkl sokeria
200 g taloussuklaata

Pinta:
Paahdettuja pekaanipähkinöitä

Kakun sisällä oli myös yllärinä suklaatoffeekonvehteja.

Vuoraa 26 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise kevyesti vuoan reunat. Murskaa keksit ja osa pähkinöistä. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele vuoan pohjalle. Laita liivaatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto sekoittamalla lusikalla sitä. Sekoita sokerit vispikermaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata taloussuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan. Kuumenna 0,75 dl vettä ja liuota liivatteet veteen. Kaada liivatevesi tuorejuuston sekaan, kun se on hieman jäähtynyttä. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä 3-4 tuntia. 

Levittele pekaanipähkinät uunin pellille. Lämmitä uuni 170 asteeseen ja laita pähkinät uuniin 8 minuutiksi. Kääntele pähkinöitä 2-3 kertaa, etteivät ne palaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti