Edit: Meillä oli viikonloppuna appivanhemmat kylässä ja tein iltapalaksi meille fetapiirakkaa. Nimesin tämän yleisesti Välimeren piirakaksi. Halutessaan tähän voi laittaa vaikka oliiveja mukaan, mutta itse en niistä välitä.
Idea piirakkaan tuli viime viikolla, kun olin eräässä työnhaku-tapaamisessa ja kävin ennen sitä jouluostoksilla ja kahvilla. Kahvilassa otin fetapiirakkaa ja se oli niin hyvää, että halusin valmistaa sitä viikonlopuksikin.
Resepti on alunperin toisesta blogista, tässä linkki.
Fetapiirakka (tai Välimeren piirakka)
Pohja:
200g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
200g fetajuustoa
250g kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
1,5 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa (käytin kolmen sipulin ruokakermaa)
1 dl maitoa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
Ota voi pehmeämään huoneen lämpöön. Lisää vehnäjauho ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä pohjan päälle. Jos feta ei ole valmiiksi kuutioituna, kuutio ja levitä kirsikkatomaattien seuraksi. Ripottele päälle juustoraaste ja silputtu basilika. Sekoita ruokakerma, maito ja kannamunat sekä mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.
Kiva että kokeilit piirakkaa. Tämä on kyllä niin oma suosikkipiirakkani. :)
VastaaPoista