perjantai 11. joulukuuta 2015

11. luukku

Pikku hiljaa pitäisi varmaan ruveta miettimään, mitä jouluruokia me halutaan syödä tänä vuonna. Aikaahan toki on ja teen varmaan postauksen joulun jälkeen, mitä kaikkea pöytään lopulta päätyi. Pahoittelen, jos teksti on raskasta luettavaa, kuvia aiheesta ei oikein vielä ole.

Joulupuuro, eli riisipuuro kanelilla ja sokerilla on aivan ehdoton. Rusinasoppaa ei syö kukaan muu kuin minä, joten se jää listalta pois.

Karjalanpaisti on myös ehdottomasti syödään-listalla. Sen kanssa syömme keitetettyjä perunoita. Lisäksi haluaisin joulupöytään sienisalaattia ja graavilohta. Mies ei raa'asta kalasta välitä, mutta yritän löytää savulohta jostain. 

Kinkun kanssa olimme vähän kahden vaiheilla, mutta lopulta ajatus siitä, että heräämme jouluaamuna kinkuntuoksuun oli niin vastustamaton, että ostimme jo pakastimeen yhden 2,5 kg:n kinkun. Se oli pienin, mikä marketista löytyi. Pitää tehdä välipäivinä sitten vaikka kinkkukiusausta tai hernaria. Kinkku kuorotetaan jollain ranskalaisella sinapilla. Ja kinkun kanssa nautitaan Ruoveden herkun pontikkasinappia. 

Laatikoita emme varmaan tee mitään, koska kukaan ei niitä syö. Tilalle valmistetaan melko varmasti jokin salaatti. 

Ruokajuomatkin on vielä auki. Ehkä käymme Alkosta hakemassa jotain pienillä prosenteilla varustettua tai täysin alkoholitonta seurustelutarkoitukseen tarkoitettua viiniä. Tai jos laiskuus iskee, niin haemme marketista pepsiä tai jotain vähän parempaa mehua. Alkoholi ei ole koskaan kuulunut ruokapöytään jouluna, paitsi pienesti viinin muodossa ruoan kanssa. 

Jälkiruokaa emme varmaan erikseen tee, sillä kaapista löytyy varmasti leivottuja jouluherkkuja runsaasti. Ja suklaakonvehtit kuuluvat myös jouluun. 

Muutoin Joulupäivälle tai Tapaninpäivälle emme ole ruokalistaa miettineet. Jotain ihan tavallista ruokaa kai, ehkä tortilloja. Ja yhdessä leipominen on niin kivaa, että ehkä lopusta kinkusta teemme pizzaa tai kinkkupiirakkaa. En oikein jaksa samoja ruokia syödä montaa päivää. Let's see. Jossain tv-ohjelmassa joku kertoi, että hakevat jouluaterialle jotain twistiä muun maan ruokakulttuurista. Suomalainen jouluateria keretään syödä kyllästymiseen asti työpaikan ruokaloissa ja pikkujouluissa. Jouluksi voisi kehittää aina jotain uutta. Minun mielestä tuo ei ole yhtään pöljempi idea. Tosin uudeksi vuodeksi olemme kehitelleet ruokalistaa teemalla, josta tulee juttua myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti