Nyt ensimmäisen luukusta löytyy uunituoreet sämpylät. Maha tyhjänä on turha suunnitella mitään.
Sämpylät
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
0,5 rkl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Lämmitä vesi noin 40 asteiseiksi. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuiva hiiva sämpyläjauhoihin ja lisää joukkoon. Lisää vehnäjauhoja ja vaivaa samalla, älä kuitenkaan heitä kaikkia vehnäjauhoja kerralla. Lisää öljy, vaivaa ja lisää tarvittaessa lisää vehnäjauhoja. Mitä löysempi taikina, sen pehmeämpiä sämpylöitä. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Leivo sämpylöitä ja kohota pellillä vielä muutaman minuutin. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti