Tallipihalta ajelimme sitten kauppaan ja mietimme, mitäs sitä tänään syötäisiin. Mies ehdotti, että leivotaan pizzaa. Tuumasta toimeen ja pizzan tekoon. Resepti on vanha tuttu. Teimme kaksi peltiä, niin kumpikin sai täyttää pizzansa haluamillaan täytteillä. Ja pellillisen kun tekee, niin siitä riittää vielä seuraavaksi päiväksi lounasta. Juniorikin sai syödä osansa äitin pizzasta. Ananakset eivät oikein maistuneet pienelle miehelle.
Pizzapohja: (pellillinen)
3 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoa
noin 3 rkl öljyä
Täytteenä käytin tomaattipyreetä, tuoreita herkkusieniä, säilyke ananaspaloja, kinkkua ja juustoraastetta.
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja vehnäjauhot, joihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää lopuksi öljyä. Anna kohota 15 minuuttia. Kaulitse tai painele käsin pellille tasaiseksi levyksi. Lisää haluamasi täytteet. Paisto 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti