Tuli ostettua omenoita valtava säkki ja mietin, mitä helppoa ja hyvää saisi tehtyä jälkiruoaksi iltaruoan yhteyteen. Päädyin tekemään omena-kaurapaistosta. Vanilijakastikkeen tein itse. Yleensä käyn heittää lenkkiä kaupassa sen verran, että pääsee vähän helpommalla. Tällä kertaa en jaksanut lähteä kaupoille. Ihmettelen vaan, miksi sitä vaniljakastiketta ei tuu tehtyä itse muulloinkin. Ei se niin vaikeaa ole ja onhan se itse tehty paremman makuista, kuin kaupan.
Omena-kaurapaistos
4-5 omenaa
kanelia
100g voita
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kuori omena ja lohko ne. Asettele voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kanelia. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Vanilijakastike
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
Sekoita maitoon kananmuna ja perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi. Ota sivuun hellalta ja siirrä toiseen astiaan jäähtymään. Jäähtymisen jälkeen poista kuori ja lisää sokerit. Sekoita hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti