maanantai 28. huhtikuuta 2014

Muumimamma fiilis ja onnistumisen riemua



Ensimmäistä kertaa elämässäni keitin hilloa ja sepä ei ollutkaan niin suurta tähtitiedettä, mitä epäilin aluksi. :D Pakastimessa oli ylivuotisia mansikoita isoissa rasioissa vaikka kuinka paljon ja aloin epäilemään, että tuskimpa niitä tulee syötyä, koska kerralla ei isot purkit mene edes välipalana. Ja parin kuukauden päästä alkaa tulla uutta satoa. Koko satsia en kuitenkaan uskaltanut ruveta keittelemään, jos jokin menee vaikka pieleen ja sitten onkin koko mansikkasatsi pilalla ja sehän harmittaisi aika paljon. Tämä onnistui kuitenkin ja tänään on varmaan pakko tehdä lettuja, että pääsee maistelemaan keitoksiaan. ;)


Mansikkahillo

1 litra mansikoita (pakaste tai tuoreita)
0,25 dl vettä
250g sokeria

Mikäli mansikat ovat pakasteita, anna niiden sulaa hieman. Kaada mansikat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi, jonka jlkeen mittaa sokeri joukkoon. Sekoita huolellisesti. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahtoa pois. Anna jäähtyä 30 minuuttia. Lasipurkit kannattaa kuumentaa uunissa (ja pestä hyvin!) ennen purkitusta. Itse pidin 200 asteessa muutaman minuutin. Purkita hillot ja anna jäähtyä ennen kansitusta. Säilytys kylmässä.

Mansikat porisemassa.



Uunivuokaa hyödyntämällä sai purkit helposti kuummennettua. Purkittaminenkin oli helppoa, kun ohi-valumat menivät uunivuokaan. Helpotti jälkien siivoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti