lauantai 19. huhtikuuta 2014

Hääkakkujeni ohje

Siivoilen vanhaa tietokonettani ja uumenista löytyi ohje, jolla olen leiponut hääkakkuni sekä läksiäiskakkuni, kun jäin töistä äitiyslomalle. Reseptiä on helppo muuntaa mieleiseksi vaihtamalla hilloa ja kiilteen mehua. Häissäni käytin omenaa ja vadelmaa. Alunperin olisin halunnut lakkaa, mutta huonon satokauden vuoksi, jouduimme muuttamaan suunnitelmaa. Halkeamat kakkuihin tuli, koska juhlapaikana jääkaappi oli liian kylmänä ja kakut kerkesivät jäätyä yön aikana. Onneksi juhlapaikalla yötä olleet huomasivat vahingon aamulla ja saivat jäätyneet kakut pelastettua. Ja onneksi olimme valinneet juustokakut hääkakuiksimme, sillä ne kestävät hyvin pakastamista.


Omenajuustokakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
70g sulatettua margariinia

Täyte:
2 dl vispikermaa
2,5 dl vanilijavispiä (flora)
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl omenasosetta
5  kpl liivatelehtiä
0,5 dl omenamehua

Kiille:
4 dl omenamehua
5 liivatetta
(elintarvikeväriä, jos mehu on hailakan väristä)

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota sekä kerma ja vanilijavispi. Vaahdotuksen jälkeen, yhdistä ne keskenään. Sekoita tuorejuustoon sokerit, ja omenasose. Kuumenna omenamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana liivateseos tuorejuustoon. Lisää vaahdot ja sekoita kevyesti, kuitenkin niin että massa on tasaista. Kaada täyte keskipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kahden tai kolmen tunnin päästä voit alkaa valmistamaan kiillettä.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna osa mehusta (noin 1 dl) ja liuota liivatteet. Sekoita liivatemehu muun mehun joukkoon ja anna hieman jäähtyä, kaada sitten varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa useampi tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti