Omenajuustokakku
Pohja:
200g kaurakeksejä
70g sulatettua margariinia
Täyte:
2 dl vispikermaa
2,5 dl vanilijavispiä (flora)
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl omenasosetta
5 kpl liivatelehtiä
0,5 dl omenamehua
Kiille:
4 dl omenamehua
5 liivatetta
(elintarvikeväriä, jos mehu on hailakan väristä)
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota sekä kerma ja vanilijavispi. Vaahdotuksen jälkeen, yhdistä ne keskenään. Sekoita tuorejuustoon sokerit, ja omenasose. Kuumenna omenamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana liivateseos tuorejuustoon. Lisää vaahdot ja sekoita kevyesti, kuitenkin niin että massa on tasaista. Kaada täyte keskipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kahden tai kolmen tunnin päästä voit alkaa valmistamaan kiillettä.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna osa mehusta (noin 1 dl) ja liuota liivatteet. Sekoita liivatemehu muun mehun joukkoon ja anna hieman jäähtyä, kaada sitten varovasti kakun päälle. Anna hyytyä vielä jääkaapissa useampi tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti