Suklainen suklaakakku
100 voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 levy Lidl:n hasselpähkinäsuklaata (en muista gramma määrää, mutta pieni levy kysessä. Tästäkin meni pari riviä omaan mahaan, eikä kakkuun.)
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 23cm:n irtopohjavuoka. (Omani on 26cm.) Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää voi joukkoon. Sekoita vehnäjauhjot, kaakaojauhe, vanijasokeri ja rouhittu suklaalevy keskenään ja lisää taikinaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku voi jäädä himppasen raa'aksi, mutta ei liika, jotta ei ole epämiellyttävä syödä. Tarjoa kakku kermavaahdolla ja vadelmilla. Kermavaahdon voi korvata myös jäätelöllä ja marjat esim mustaherukoilla.
Nyt kun oli epävirallisempi tilaisuus kotona, niin päätin samalla harjoitella pursotuskuvoita kermalla. Haluaisin oppia koripunnospursotuksen ja ihan hyvin se tällä kertaa onnistui ihan ok:sti. Olen joskus aikasemminkin yrittänyt, mutta silloin keittiö oli todella kuuma ja kermavaahto oli todella vetelää. Tämä pursotuskuvio on mielestäni haastava ja se vaatii hieman keskittymistä. Ammattilaisilta se varmaan menee ihan tsuitsai.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti