keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Fetajauhelihapihvit



Rakastan kaikkea, mihin voi vain feta laittaa! Erityisesti kaikki kreikkalainen ruoka on lähellä sydäntäni ja sitä on niin helppo soveltaa suomalaiseen ruokapöytään.

Jauhelihaa käytetään meidän perheessä todella paljon, mutta tällä variaatiolla ei ole ennen tehty pihvilöisiä. Lihamureketta kylläkin.


Fetajauhelihapihvit

1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
450g jauhelihaa (käytin nauta-sikaa, mutta naudasta tulee parempaa)
1 sipuli
1 rasia Apetina fetaa (käytin tällä kertaa sellaista, jossa mausteena paprikaa)
suolaa
pippuria
valkosipulia
basilikaa
(chiliä)

Sekoita korppujauhot, vesi ja kananmuna keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kädellä vaivaten menee varmasti kaikki sekaisin. Tuore chiliä voi halutessaan laitta osaan taikinasta, jos perheessä on henkilöitä jotka syövät tulista ruokaa. Painele kädellä tai lusikan avulla pihvejä uunipellille. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Tämän jälkeen sammuta virrat uunista ja anna pellin olla 5-10 minuuttia jälkilämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti