lauantai 5. huhtikuuta 2014

Uuniperunatäytteitä

Eilen, pojan mentyä nukkumaan, herkuttelimme miehen kanssa uuniperunoilla. Tein perunoilla kaksi täytettä: pekonitäytteen ja tsatsikia. Tai suunnittelin tekeväni. Toisen täytteen sain valmiiksi ja sitten olikin pojan iltapuhteiden aika, jolloin mies teki toisen täytteen. Poika oli niin reipas illan päätteeksi, että otti ensi-askeleet tukea vasten. Meinasi siinä vaiheesa perunat unohtua. :D


Vasemmalla pekonitäyte ja oikealla tsatsiki



Uuniperunat

Perunat lajikkeeltaan Rosamundia.

Perunoita ei tarvitse kuoria, kunhan pesee hyvin harjan kanssa. Töki perunoita haarukalla sieltä täältä ja kääri sen jälkeen perunat folioon. Perunat voi paistaa uunipellillä tai jossain suuressa vuoassa. Käytän itse usein lasagnevuokaa. Paista 225 asteessa reilu tunti (Minulla perunat olivat tunnin ja 15 minuuttia). Sen jälkeen, jos tarpeen pitää perunoita muuten vain lämpimänä, laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Perunat pysyy lämpimänä, mutta eivät kuivu.



Pekonitäyte

170g Amerikanpekonia
120g smetanaa
1 sipuli
suolaa
pippuria

Paista pekonit pannulla. Paiston jälkeen pilko lastuiksi. Hienonna sipuli ja kuulota pannulla. Sekoita smetanaa itseään hieman, ennenkä kumoat sen tarjoiluastiaan, näin smetana hieman juoksettuu ja sitä on helpompi käsitellä. Lisää pekoni ja sipuli sekä suola ja pippuri. Laita folio tai kelmu astian päälle ja seos jääkaappiin tekeytymään.  



Tsatsiki

200g bulgarian jogurttia
1 kynsi valkosipulia
kurkkua
suolaa

Kumoa jogurtti tarjoiluastiaan ja sitä kannattaa myös hieman sekoittaa sellaisenaan ennen kuin lisää mitään muuta. Kuori valkosipuli ja purista puristemella tai hienonna jogurtin joukkoon. Pese kurkku ja leikkaa pieni palanen. Leikkaa kurkku siten, että keskushedelmä jää pois. Hienonna kurkku oikein hienoksi ja lisää seokseen. Sekoita huolellisesti, jotta valkosipuli ei jää köntiksi vain yhteen kohtaan kastiketta. Laita folio tai kelmu astian päälle ja seos jääkaappiin tekeytymään.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti