tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kokeilussa key lime pie

Lime-herkkua taas. Key limeen en ole törmännyt livenä vielä kertaakaan, mutta amerikkalisissa leivontakirjoissa sitä nähdään usein. Limen ystävänä halusin testata. Tein varmasi todella monia alokasmaisia virheitä ja jotenkin ei hoksottimet pelanneet ihan täysillä. Vasta kun seuraavana päivänä maistelin tuotosta, keksin missä menin vikaan. 

Piirakkaan tulee todella paljon kondesoitua maitoa. En kuitenkaan ollut ihan varma, kuinka vatsani kestää sitä, joten turvauduin kermaan. Aikani googlailtua nimittäin, Arlan sivulla oli tipsinä, että kondensoidun maidon voi korvata kermalla ja sokerilla. 

Pidin piirakkaa aivan liian pitkään uunissa, että se kuohui yli vuoasta. Jatkossa pidän vain sen ajan, mitä ohjeessa lukee ja ja laitan sen sitten heti pakkaseen, kun piiras on vain vähä jäähtynyt. Tarkoitus oli kuitenkin vain, että salmonella riski pienenee. 

Piirakasta ei tullut kovin kaunista, mutta oli se ihan hyvää. Tätäkin siis tulen kokeilemaan paremmalla onnella uudestaan. Nyt en jakasanut panostaa koristeluun yhtään, koska tämä oli vain testileivontaa.



Key lime pie

Pohja:
200 g kaurakeksejä
125 g voita (aivan liikaa, jatkossa laitan sen 90-100g)

Täyte:
5 kananmunan keltuaista
4 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl limen mehua

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Levitä keksit voideltuun irtopohjavuokaan tai piirakkavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Erottele kananmuna keltuaiset valkuaisista. Vatkaa hieman keltuaisia rikki ja lisää kermaan joukkoon. Lisää lopuksi limen mehu ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle ja paista uunissa 15 minuuttia. Piirakka jää hyvin hyllyväksi. Anna piirakan jäähtyä hetki ja laita se sitten pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi. Jääkaapissakin sitä voi pitää, mutta pakastimessa tulee varmasti parempaa. Nosta piirakka pois pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjolle asettamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti