keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Hääpäivän daimjäädyke

Kolmas hääpäivä, eli nahkahääpäivä, tuli meillä täyteen tiistaina. Arkipäivä, joten sen erikoisemmin ei päivää juhlittu. Miehellä livahti iltakin vielä urheiluharrastusten parissa. Mies toi kuitenkin suklaata ja minäkin pyöräytin herkkua iltapalaksi. Pyysi yllättämään, mutta toivoin, että edes jonkin raaka-aineen mulle heittäisi. Toiveena tuli suklaa.

Aikani googlailtuani, päädyin tekmään Daimjäädykettä. Todella helppo! Vaatii toki aikaa, mutta on helppo toteuttaa ja variaatioita on runsaasti. Itse ajattelin, että josko kokeilisi marjoilla tehdä, vaikka vadelmilla tai herukoilla. Hyvä jälkkäri, esim. jos grillailee.

Halusin tehdä silikoonivuokaan, mutta minulla ei ollut kuin lumihiutaleen-muotoinen vuoka. Joten hääpäivää juhlittiin lumihiutale-kakulla. Onneksi ei vielä ole keskikesä. :D


Daimjäädyke

2,5 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
100 g Daim-suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit. Paloittele daim paloiksi ja lisää vaahtoon. Kaada seos vuokaan. Laita vuoan päälle kelmu ja anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia. Kumoa tarjoiluastialle ja koristelle esim Daim-murulla. 

Oman kokemuksen mukaan, silikoonivuosta jäädyke lähtee helpommin. Muista kakkuvuokia käytettäessä, jäädykkeen pitää antaa hieman sulaa, että se lähtee helpommin irti vuosta. Tämä jäädyke oli kyllä justiinsa sen neljä tuntia, että en tiedä. Se voi vaikuttaa myös siihen, että se lähti helposti irti vuoasta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti