sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Minulla kun on aina välillä monta rautaa tulessa ja lisäksi monta palloa ilmassa, joutuu leipomisten osalta tekemään hieman oikomista. Lopputuloksesta ei välttämättä sitä edes huomaa.

Pääsiäisen aikaan tein rahkamarenkikakkuja, niistä taisi parikin postausta olla. Tässä ainakin yksi. Kauppaan oli saapunut hollantilaisia mansikoita ja niistä inspiroituneena, muokkasin rahkamarenkikakun reseptiä siten, että marenkikuorrote jäi kokonaan pois ja tilalle tuli tuoreita mansikoita. Täyterahkan vaihdoin mansikkarahkaan. Tuli hyvää!!


Rahkamansikkakakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
2 purkkia mansikkarahkaa

Koristeet:
Tuoreita mansikoita runsaasti

Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sipaise reunaan vähän rastvaa. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksien joukkoon. Levitä vuoan pohjalle. Levitä rahkat keksipohjan päälle. Paista 180 asteessa 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti