sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pätkisjuustokakku

Miehellä on tänään syntymäpäivät ja tiedustelin häneltä kakkutoivetta. Minttusuklaata kuulema pitää olla. Googlailin alkuun minttusuklaajuustokakkuja ja suurinosa oli todella monivaiheisia tai niihin tuli minttuliköörejä. Noh, lähin Alko on aika kaukana, joten aloin miettimään karkkimaailmaa ja mieleen tuli Pätkis - tuo meidän yhteinen suosikkisuklaamme. Aikani googlailin taas ja löytyi blogi nimeltä Vanilijataivas, jossa kyseistä kakkua oli kokeiltu.

Tässä resepti, ihan hieman muokattuna. Ei niinkään raaka-aineissa, mutta tekotavassa. Mitä muuttaisin reseptissä, niin keksejä hieman enemmän. Ehkä 200g laittaisin niitä seuraavalla kerralla.

Pätkisjuustokakku

Pohja:
170 g minttudominoita
70 g voita

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Kidius maitosuklaa-vanukasta
1 Pätkis-pussi
1 tl vanilijasokeria
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna pätkikset mahdollisimman pieneksi muruksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, vanukas ja sokerit, sekä pätkisrouhe ja lisää vaahdotettu kerma. Kuumenna kattilassa tai vedenkeittimellä n. 2 rkl vettä, ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Koristeina käytetty pätkispatukoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti