Äiti kävi kylässä ja kun oli kerran useampi syöjä, niin halusin tehdä jotain herkkua lauantai-illalle. Pakkasesta löytyi puolipakasterasiaa vadelmia ja noin 250 g mustikoita ja kun Savosta äiti kerran tuli käymään, niin mustikkakukon ohjetta hieman muunnellen tuli sitten aikaseksi kuningatarkukko, Tiedän, että siihen kuuluisi vielä metsämansikat, mutta niitä ei ollut ja mansikoita oli vain isoissa 500g:n pakasterasioissa, niin päätin pärjätä vadelma-mustikkaseoksella. Hyvää tuli.. ;) Parempaa olisi varmaan ollut seuraavana päivänä, mutta taas Putousta katsellessa hyvin hävisi tuhti iltapala.
Kuningatarkukko (4 annosta)
Kuori:
100g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250g mustikoita
200g vadelmia
1 rkl perunajauhoja
(1 rkl sokeria) en laittanut, kun pakastaessa kuitenkin laitetaan paljon sokeria marjojen päälle.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa huolellisesti. Sekoita leivinjauhe ja ruisjauho keskenään ja lisää margariini-sokeri-kananmuna seokseen. Sekoita. Älä siis vatkaa. Taputtele hieman reilu puolet taikinasta vuokaan (halkasijaltaan 20 cm). Tee marjoista ja perunajauhoista seos ja kaada taikinan päälle. Taputtele loput taikinasta kanneksi. Pistele sinne tänne reikiä esim. hammastikulla tai haarukalla. Paisto 200 asteessa, noin 30 minuuttia. Kukko maistuu parhaimmalle vanilijakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Viikolla 6 lenkkeiltiin 30,4 kilometriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti