perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän kahvipöydän tarjottavat

Kutsuttiin kaveri pariskunta kylään itsenäisyyspäivän viettoon ja kahvipöydässä tarjosimme baylies juustokakkua ja joulutorttuja.

Baylies juustokakku

Pohja:
200 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
5 kpl liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
1 dl bayliesiä
n. 1,5 rkl vettä

Kiille:
2 kpl liivatelehtiä
1 dl bayliesiä

Koristukset tehty tummalla suklaalla ja lumihiutaleet ovat Lidl:stä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula voi, sekoita.  Painele vuoanpohjalle, laita jääkaappiin. Vaahdota kerma. Sekoita eri astiassa tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää Baileys ohuena nauhana joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kunnes liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti ennen päällisen laittoa. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen n 5-10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl baileys-likööriä ja lisää liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään ja koristele esimerkiksi suklaalla.

Vinkki: Bayliesia ei kannata kuumentaa mikrossa! :D





Joulutorttuja en jaksanut lähteä alusta asti tekemään, eli taikinan ostin valmiina. Sen verran olin erilainen nuori, että tein omenakaneli hillotäytteellä ja muotoilin tortuista kukkia perinteisten tähtien sijaan. 

Paisto 225 asteessa, noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti