Tänä jouluna näköjään mennään joka asiassa vähän uutta reittiä.. :D Tummien piparkakkujen sijaan leivoin valkoisia piparkakkuja. Resepti löytyi jälleen kerran googlettamalla ja päädyin blogiin, jossa bloggaaja testaa isoäitinsä reseptikirjan ohjeita. Minäkin päädyin testaamaan, onko vanhassa vara parempi. Ohje on 1900-luvun alusta. Tässä linkki blogiin.
VALKOISET PIPARKAKUT
3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl kanelia
50 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
1 tl leivinjauhetta
7 1/2 dl vehnäjauhoja
varaa ylimääräistä jauhoa levinalustan jauhottamiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää mausteet ja pehmeä rasva. Sekoita
leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaseokseen. Nosta taikina
jääkaappiin ainakin tunniksi.
Paista 200
asteisessa uunissa 8-12 minuuttia kunnes reunat alkavat ruskistua (jos koko
pipari ruskistuu ja näyttää tavalliselta piparkakulta, on se ollut uunissa
liian kauan).
![]() |
Kissoja ja sydämiä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti