sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Valkoiset piparkakut

Tänä jouluna näköjään mennään joka asiassa vähän uutta reittiä.. :D Tummien piparkakkujen sijaan leivoin valkoisia piparkakkuja. Resepti löytyi jälleen kerran googlettamalla ja päädyin blogiin, jossa bloggaaja testaa isoäitinsä reseptikirjan ohjeita. Minäkin päädyin testaamaan, onko vanhassa vara parempi. Ohje on 1900-luvun alusta. Tässä linkki blogiin.


VALKOISET PIPARKAKUT


3 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria

1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl kanelia
50 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia
1 tl leivinjauhetta
7 1/2 dl vehnäjauhoja
varaa ylimääräistä jauhoa levinalustan jauhottamiseen

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää mausteet ja pehmeä rasva. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaseokseen. Nosta taikina jääkaappiin ainakin tunniksi.

Paista 200 asteisessa uunissa 8-12 minuuttia kunnes reunat alkavat ruskistua (jos koko pipari ruskistuu ja näyttää tavalliselta piparkakulta, on se ollut uunissa liian kauan).


Kissoja ja sydämiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti