Intouduin taas kokeilemaan, kun niin kovasti lehdessä ja blogeissa hehkutetaan. Muistelen, että olen fudgeja tehnyt joskus koulussa, ihan varma en ole. Tekotapa ei hirveesti eronnut kinuskin keittämisestä.
Resepti jota kokeilin löytyi googlettamalla ja päädyin kotikokin sivuille. Muutamasta muusta blogista kävin lukemassa vinkkejä, mutta silti jotain strategista tapahtui ja seos ei leikkausvaiheessa jäänyt näteiksi annospaloiksi vaan toffeepalat juuttuivat sormiini ja siten niihin jäi rumia sormenjälkiä. Maku oli kohdallaan ja mieheni kanssa ollaankin nyt sitten herkuteltu ja oltu ihan tahmatassuina. :D
Jossain vaiheessa kokeilen uudelleen ja panostan tuohon seoksen jäähdyttämiseen. Ja nyt kun rupesin lukemaan ohjetta uudelleen, huomasin että olin mitannut siirapin deseinä, en ruokalusikoina.. Tarkkana saa siis olla kuin porkkana!
Fudge-palat
2 rkl siirappia
2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
50 g voita
levy taloussuklaata
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan siirappi, sokeri ja vispikerma. Sulata, kiehauta ja lisää voi. Keitä pienellä lämmöllä kunnes seos on 116 asteista. Rouhi suklaa ja lisää kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada suorakaiteisen muotoiseen vuokaan, anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Leikkaa jäähtyneenä öljytyllä terävällä veitsellä.
![]() |
116 asteinen seos. Ei kannata sormia tuonne työntää. :D |
Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, joskus nuorempana olen polttanut sormeni kuumaan sokeriin ja se palohaava parantui tuskallisen hitaasti melkein kolme viikkoa. Sinä vuonna oli vähissä joululeivonta.
![]() |
Valmiit hyvin löysät fudge-palat. :D |
Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti