perjantai 13. joulukuuta 2013

Mustikkapiirakka

Huomenna meille tulee ystäviä kylään ja mies tilasi kahvipöytään mustikkapiirakkaa. Teen yleensä kakkumaisen pohjan (munasokeri-vaahto jne..), mutta nyt kuulema piti saada muropohjaisena. Selasin ensin kaikki reseptikirjani ja kaikissa oli vain pullataikinaohjeella mustikkapiirakkaa ja sitten tuolla kakkumaisella pohjalla. Onneksi netti pelasti jälleen ja Dan Sukkerin sivuilta löytyi pelastus. Hieman muuttelin kuitenkin ohjetta itselleni sopivaksi. Tulipahan testattua nyt munaton mustikkapiirakka, jos joskus tulee vaikka kanamuna-allergisia tai vegaaneja kylään. Tässä ohjeessa plussana myös se, että ei tarvittu sähkövatkainta ollenkaan, joten tätä voi tehdä silloinkin kun vauva nukkuu.

Mustikkapiirakka

150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl taloussokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa

n. 250g mustikoita
1,5 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Voitele vuoka (halkasija 24-26cm). Sekoita pehmennyt margariini, vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään murumaiseksi seokseksi. Ota reilu desi syrjään (tämä käytetään myöhemmin piirakan päälle). Lisää kerma alkuperäiseen seokseen ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Murskaa puolet mustikoista ja lisää murskeeseen perunajauhot ja sokeri. Levitä seos vuokaan. Ripottele tämän jälkeen loput mustikat päälle. Loput taikinasta voi ripotella päälle haluamallaan tavalla. Minä jäljittelin ristikkokuviota.
Paista 225 asteessa noin. 15 minuuttia.
Tajoile vanilijajäätelön tai vanilijakastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti