sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Helteen herkut ja satokautta

Helteillä ei kyllä jaksa käyttää keittiössä muuhun aikaa, kuin vesilasin täyttöön. Ruoatkin ovat sellaisia todella nopeaan valmistettavia. Onneksi herkkuja löytyy kypsyneestä mansikka- ja mustikkasadosta ja niitä ei välttämättä tarvitse jatkaa millään. Maistuvat sellaisenaan tai miksei jäätelön tai kermavaahdon kera.


Mansikoita kermavaahdolla




Tänään kävin aamulla mustikkametsässä. Aika pitkään sai etsiä, mutta sitten kun löytyi, niin oli mustikoilla kokoa. 2,5 tuntia siellä metsässä vierähti ja vaivaiset 1,5 litraa sain säilöön pakastimeen. Pitää kyllä mennä vielä toisenkin kerran. Poiminta tapahtui käsillä, eli ei poimurilla. Olen niin laiska siivoamaan, että mielummin kerään käsin, vaikka se on hitaampaa. Kuitenkin se aika minkä poimurilla säästäisi, tuhraantuisi marjojen siivoamiseen.


Mustikoita ja hieman sokeria. Nämä menossa pakkaseen, niin saa talvella taas vaikka mustikkakukkoa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti