maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hampurilaiset

Herkuttelimme hampurilaisilla viikko sitten. Teimme silloin viikonloppuna tortilloja ja tortilla aineksia jäi vaikka kuinka paljon yli. Hirveästi myös leivotutti, joten päätinpä sitten tehdä päivälliseksi hampurilaisia. Ja ihan alusta asti. :)


Sämpylät (4 isoa)

2,5 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri ja suola. Sekoita hiiva kaurahiutaleisiin ja lisää taikinaan. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Sitten kun taikinaa ei pysty enää sekoittamaan puuhaarukalla, ala vaivata käsin. Ennen viimeistä desiä vehnäjauhoja, lisää öljy. Anna kohota puoli tuntia. Pyöritä sämpylät ja annan niidne kohota vielä 10-15 minuuttia liinan alla. Voitele vedellä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Peittele liinalla paiston jälkeen.



Pihvit

1 dl vettä
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 tl suolaa
pippuria
oreganoa
chiliä
paprikajauhetta
450 g jauhelihaa

Sekoita vesi, kananmuna ja korppujauhot ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää jauhelija ja mausteet ja vaivaa tasaiseksi seokseksi. Muotoile pihvit pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Kokoa hampurilainen haluamallasi täytteillä. Minä laitoin salsaa, kippari savusulatejuustoa, tomaattia, ketsuppia, jääsalaattia ja suolakurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti