keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Laskiaispullat

Eilen oli laskiaistiistai ja lenkkikaveri-äidin kanssa ollaan haaveiltu jo monta viikkoa etukäteen kunnon laskiaispullista. Eilen sitten leivottiin yksissä tuumin iso läjä pullia ja täytteissä ei todellakaan säästetty. Molempien suosikki täyte oli kermavaahto ja vadelmahillo.Yhdessä leipominen oli kivaa ja varmasti leivotaan joku kerta uudestaankin yhdessä. :)


Pullataikinan ohje oli minun luotto-ohje, mikä on aikasemminkin tällä sivulla julkaistu, mutta julkaisen vielä uudestaan, niin on kätsästi tässä heti saatavilla.

Peruspullataikina

5 dl nestettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2 pss kuivahiivaa
14,5 dl vehnäjauhoja
200g voita

Lämmitä neste käden lämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat. Sekoita. Sekoita kuivahiiva 10 dl:n vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan samalla vaivaten. Sulata voi ja lisää taikinaan ja tarpeen mukaan loput vehnäjauhoista. Anna kohota noin 30 minuuttia. Tee taikinasta pötkö ja paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laskiaispullat saavat olla aika isoja. Pyörittele pyöreiksi. Kohota pellillä vielä noin 10 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripsuttele päälle raesokeria. Paisto 200 asteessa noin 10 minuuttia (riippuen pullien koosta). Paiston jälkeen levitä liina pullien päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti