keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pestopiirakka

Kaveri tulee kahvittelemaan ja halusin kokeilla jotain uutta ja suolaista. Hetken googlailun jälkeen löysin Arla Ingmannin sivuilta pestopiirakan ohjeen. Reseptiä olen muutellut aika rankalla kädellä, koska kaupassa iski piheys. :D Laitan tähän alkuperäisen ohjeen ja suluissa kursivoituna on tekemäni muutokset.




Pestopiirakka

Pohja
2,5 dl siivilöityä spelttijauhoja (käytin vehnälesettä)
100 g voita
3/4 dl maitorahkaa

Täyte
2 ruukkua tuoretta basilikaa (käytin 1 ruukun ja laiton lisäksi maustekaapista kuivattua basilikaa)
3 kananmunaa
1 3/4 dl maitorahkaa
1 dl vispikermaa
150 g juustoraastetta
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria (laiton 5 pippurin sekoitusta)
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 dl pinjaminsiemeniä (jätin pois kokonaan, koska pieni pussi maksoi yli 5€)

Nypi voi ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää rahka ja vatkaa tasaiseksi. Paine taikina halkaisijaltaan 23 cm vuokaan (käytin irtopohjakakkuvuokaa).  Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Hienonna basilika. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Kippaa täytteet ja paista vielä noin 35 minuuttia 200 asteessa. 

Kannattaa laittaa uuniin pelti yms vuoan alle. Irtopohjavuoka saattaa vuoskata välistä rasvaa ja rasva valuu siten uunin pohjalle. Jos tätä ei huomaa, voi seuraavalla uunin käyttökerralla syttyä vaikka tulipalo ! ! !  Pelti on helpompi pestä kuin koko uuni.


EDIT: Ei ollut meidän makuun, tuskin tulee tehtyä toiste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti