Tämä panna cotta on jo ollut aikaisemminkin tässä blogissa, mutta erilaisessa tarjoilu muodossa. Olimme vuoden vaihtumisen aikaan mieheni vanhemmilla ja siinä sitten viikonloppuna syötiin ja istuttiin iltaa miehen vanhempien, kummien ja siskon sekä siskon poikaystävän kanssa. Lupauduin tekemään jälkiruokaa. En ollut ihan varma, onko panna cotta kaikkien mieleen, joten tein valmiiden annosten sijaan jälkkärin isoon tarjoilumaljaan. Jokainen pystyy siten ottamaan juuri sen verran kuin itse haluaa. Ohjekin on ollut täällä aikaisemmin, mutta tämä on pikkuisen suurennettu annos alkuperäisestä.
Valkosuklaa panna cotta
4 liivatetta
2,6 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
2,5 rkl sokeria
160g valkosuklaata
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa maito ja kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi (eli keitä kasaan). Lisää sokeri ja nosta pois liedeltä. Anna jäähtyä hieman ja lisää paloitellut valkosuklaat. (Suklaa palaa tosi helposti, joten jäähdyttely on paikallaan). Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehti kerrallaan liivatteet seokseen. Kaada seos tarjoiluastiaan. Peita kelmulla tai lautasella ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua. Tässä olen käyttänyt turkinpippurirakeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti