Siskoni hätäkutsuttiin apuun lapsenhoidon merkeissä joulun alla. Kiitoksena halusin tehdä jotain tosi hyvää ruokaa. Ja kun tortillat tuntuivat jo vähän kuluneilta, niin tehtiin pita-leipiä. Minun mielestäni ne on vähän ruokaisampia, johtuu varmaan paksusta sämpylästä. Juniorikin tykkäsi syödä sämpylää ja täytteitä erikseen.
Pita-leivät
2,5 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi noin 40 asteiseksi. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva vehnjauhoihin ja lisää jauhoseos vähitellen veteen samalla taikinaa vaivaten. Lopuksi lisää öljy. Kohota kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinasta pikku pullia. Kauli sen jälkeen pullat ovaalin muotoisiksi levyiksi. Näitä taisi tulla 6-8 kpl. Kohota vielä liinan alla noin 10 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Täytteenä meillä oli ruskistettua jauhelihaa (mausteina suola, oregano ja mustapippuri), salattia, tomaattia, kurkkua, fetaa ja salaatinkastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti