perjantai 12. elokuuta 2016

Kesän 2016 Pavlova

Me ollaan kyllä niin pavlova-faneja! Tuoreet mansikat ja vadelmat kun ilmestyivät katukuvaan, niin mieleen ei ensimmäisenä tullut sokerikakku vaan pavlova.

Sen mokan tein, että leivoin pavlovan reissua edeltävänä iltana. Ei kannata. :D Tulee kauhea sokerihumala, kun yrittää vetää kerralla koko kakun. Ja reissuun sitä on hankala kuljettaa mukana.



Pavlova

Pohja:
4 kananmunan valkuaista 
2,5 dl sokeria
0,5 tl maissitärkkelystä (esim.maizenaa)

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
mansikoita
vadelmia
kiiviä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun kupin kääntää nurin ja vaahto ei tule ulos kupista. Lisää maissitärkkelys. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja kuivata pavlovaa 1,5 tuntia. Anna  pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität kerman ja marjat ja hedelmät päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti