Sen mokan tein, että leivoin pavlovan reissua edeltävänä iltana. Ei kannata. :D Tulee kauhea sokerihumala, kun yrittää vetää kerralla koko kakun. Ja reissuun sitä on hankala kuljettaa mukana.
Pavlova
Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
0,5 tl maissitärkkelystä (esim.maizenaa)
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
mansikoita
vadelmia
kiiviä
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun kupin kääntää nurin ja vaahto ei tule ulos kupista. Lisää maissitärkkelys. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja kuivata pavlovaa 1,5 tuntia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität kerman ja marjat ja hedelmät päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti