perjantai 8. huhtikuuta 2016

Tuliais toscapullaa Turkuun

Tämä on ajastettu päivitys siltä varalta, että sisko sattuu lukemaan tätä ennen kuin pääsen Turkuun asti, säilyy yllätysmomentti. :) Itse asiassa tämä julkaisu tulee näkyviin, kun astun bussista Turun maaperälle.

Viikonloppureissunen siis Turussa sisaren luona. Kysyin aiemmin viikolla, että haluisiko hän jotain tuliaisia? Mies on jollain luolamiesdieetillä ja joudun siten syömään kaiken yksin, mitä leivon. Sisko esitti toiveen että pulla ois jees tai toscaleivos. Yhdistin nämä toiveet ja niin tein ensimmäistä kertaa elämässäni toscapullaa.

Pullan peruohje löytyy tästä. Kohotuksen jälkeen kaulin taikinan kuin korvapuusteja tehdessä. Voitelin levyn ja ripottelin päälle sokeria ja vanilijasokeria. Esipaistoin pullia 225 asteessa 5 minuuttia ennen kuorrotteen laittoa. Kuorrotteen kerkeää tehdä hyvin esipaiston aikana, kun mittaa aineet valmiiksi kattilaan ennne kuin pullat menevät uuniit. Kuorrotteen ohje tulee alle.



Tosca-kuorrote

100g voita (kuutioi)
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
100g mantelilastuja

Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää esipaistetuitten pullien päälle ja paista niitä vielä 5-7 minuuttia 225 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti