Palmusunnuntai ja ainoastaan pari virpojaa kävi meidän oven takana, joten meille jäi yllin kyllin herkkuja. Saattoihan virpojia käydä muitakin, mutta ihana auringonpaiste houkutteli koko perheen ulkoilemaan mieluimmin kuin kököttämään sisällä ja odottelemaan mahdollisia trulleja.
Auringonsäteet laukaisivat meidät kevätfiilikselle ja mies kaivoi grillin esille. Grilli putsattiin ja kaasupullo uusittiin. Kaasupullon vaihtoreissulla mies toi tulilatvan piristämään meidän keittiötä. Kunhan siitä nuput aukeavat, niin laitan kuvan tännekin.
Grillikauden ensimmäiseen ateriaan kuului possupihvit, grillimakkarat, lohkoperunat ja vihersalaatti. Olin niin nälkäinen, että en välittänyt ottaa kuvaa lautasestani. Ja se oli ihan perus ateria muutenkin. Katsotaan kehittelisikö jotain spesiaalimpaa tuonempana. Ainakin lukuisat grilli-kokkausohjelmat ovat antaneet paljon insipiraation lähteitä tulevaa kesää varten.
Jälkiruuaksi tein mustikkakaurapaistosta. Haluisin testata, kuinka toimii. Omenan kanssa kaura toimii todella hyvin. Mustikan kanssakin oli ihan ok, mutta savolaisena jäin kaipaamaan kuitenkin rukiin makua. Mustikkakukkoa siis. Tämä oli ehkä sellainen laiskan kokin kukko. Tulipahan testattua.
Mustikkakaurapaistos
250 g mustikoita
180g margariinia
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
Levitä mustikat voideltuun vuokaan. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Nautiskele vanilijakastikkeen tai vanilijajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti