Rakkaani täytti eilen pyöreät 30 vuotta. Synttäreitä juhlittiin edeltävänä viikonloppuna Pohjois-Savossa 14 hengen voimin. Muualta Suomesta ei löytynyt tarpeeksi edullista mökkiä, jonne mahtuisi paljon ihmisiä. Mökin puitteista löytyi myös tynnyrisauna ja savusauna sekä palju. Isohko kotakin siellä oli, missä paistoimme iltapalamakkarat.
Ruoaksi tarjosimme ystävillemme pulled porkia, jonka mies teki jo torstai-iltana valmiiksi vanhempieni luona. Mökillä tarvitsi vain lämmittää possu ja tehdä lisukkeet, joista minä huolehdin. Pari kiloa perunoita riitti justiisa, jatkossa kannattaa olla kolme kiloa. Lisäksi tein salaattia (jääsalaatti, tomaattia, kurkkua, fetaa, punasipulia) ja sekin oli hiinä ja kintaalla, että riitti kaikille. Kukaan ei kuitenkaan valittanut nälkäänsä, että kyllä jokainen vatsansa täyteen sai. Ainakin pulled porkia jäi tähteeksi, että lihaa oli tarpeeksi.
Jälkiruoaksi oli kahvia ja kaksi juustokakkua, jotka olin valmistanut niin ikään torstainan. Halusimme jotain raikkaita kakkuja, koska pääruoka itsessään oli sen verran raskasta. Päädyimme varmoihin suosikkeihin appelsiinivalkosuklaajuustokakkuun ja limejuustokakkuun. Limejuustokakun ohje löytyy jo ennestään blogista ja linkki siihen on tässä.
Appelsiinijuustokakun ohjetta ei taida löytyä täältä, mutta nyt alempaa löytyy. :) Resepti on alunperin Kinuskikissan, mutta olen muokkaillut sitä. Veriappelsiinijogurttia en ole kaupasta löytänyt ja appelsiinijogurttia ei valmistetata laktoosittomana. Korvasin sen vanilijajogurtilla.
Appelsiinivalkosuklaajuustokakku
Pohja:
200g dominokeksejä
75g voita
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
400g appelsiinituorejuustoa
200g vanilijajogurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua
Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi kekseihin. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle. Olen hieman voidellut irtopohjavuokaa ja laittanut ihan pohjalle leivinpaperin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vanilijakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto (tilsi pikkasen haarukalla, joten juusto sekoittuu helpommin) ja vanilijajogurtti. Pese appelsiinit ja raasta kuori. Lisää seokseen. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon huolellisesti. Purista appelsiineista mehu, siivilöi halutessasi mehu. Kuumenna 1 dl mehusta ja liuota liivatteet mehuun. Anna hieman jäähtyä ja kaada ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita hyvin ja kumoa täyte pohjan päälle. Anna hyytä vähintäön neljä tuntia.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl appelsiinimehusta ja liuota liivatteet sekaan. Lisää loput 2 dl mehusta. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen kuin kaadat kiilteen kakkujen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti