maanantai 18. elokuuta 2014

Persikkarahkapiirakka

Mies oli viikonlopun laivalla humputtelemassa ja minäkin päätin pitää herkkulauantain. Ostin namia ja leivoin persikkarahkapiirakan. Mies oli ostanut isoja säilykepurkkeja, koska tarvii niitä tyhjinä johonkin omaan ruokaprojektiin ja käski sitten minun syödä ne tyhjäksi. Toisen, eli sen persikkapurkin sain tuhottua tähän piiraaseen. Mitähän toiselle keksisi (sekahedelmäcoctail).



Persikkarahkapiirakka

Pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta

Säilykepersikoita 
(voisi myös siivuttaa, mutta halusin olla erilainen nuori ja tämä tuli vain minulle, niin en jaksanut panostaa esteettisyyteen)

Täyte:
250g maitorahkaa
1 dl maitoa
2 kpl kananmunia
0,75 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan. Painele voideltuun vuokaan. Levitä persikat haluamallasi tavalla. Sekoita täytteen aineet keskenääön ja kaada persikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakan kannattaa antaa vetäytyä hetki, ennen tarjoilua. 

Ennen paistoa


Paiston jälkeen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti