Päätin kokeilla macaron-leivosta, mikä tuntuu nyt olevan hyvinkin trendikäs leivos. Leipomisesta teki haastavan se, etten ole koskaan leiponut macaronseja aikaisemmin, saatika maistanut. Ohjeen kaivoin googlettamalla ja Valion sivuilta löytyi suht simppeli ohje. Macaronsit eivät kuitenkaan ole mitään simppeleitä leivoksia, ainakin Koko Suomi leipoo-ohjelmassa ammattilaiset sanoivat, että ammatti-kondiittorikin epäonnistuu niissä usein. Tai jotain sinne päin...
Noh... Seurasin ohjetta kerrankin tarkasti (yleensä lähden helposti oikomaan ja soveltamaan..). Ei niistä aivan oikean näköisiä tullut. Jäin miettimään, olisiko kannattanut siivilöidä mantelijauhe valkuaisen sekaan? Ja mikä on sekoitus vaiheessa "liian paljon sekoittamista"? Lisäksi laitoin keltaista väriä liian vähän, näyttävät lähinnä joltain herrasväen pikkuleiviltä.
Täytin leivokset omenahillolla. Käsi rupesi jo kremppailemaan sen verran, etten jaksanut tehdä monimutkaisempaa täytettä.
Tuoreeltaan macaronssit eivät maistuneet oikein miltään. Manteli takertui kurkkuun ja jätti kuivan maun suuhun, ihan kuin olisi syönyt ehtoollis-öylättiä. Seuraavana päivänä leivokset olivat paljon mielyttävämpiä syödä, kun hillo oli hieman imeytynyt ja kosteuttanut leivoksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti