maanantai 26. lokakuuta 2015

Syksyn ensimmäinen omenapiirakka

Huomaa, että kun on lopettanut kaikkien ruokalehtien tilaamisen, inspiraatiot ovat vähänä. Huomasin myös, että tänä syksynä ei ole alkanut yhtään uutta leipomisohjelmaa. Korjatkoon joku, jos olen väärässä. Vähemmän on kuitenkin tullut sellaista sormia syyhyttävää tunnetta "pakko saada leipoo"!! 

Viikonloppuna kuitenkin rupesi tekemään mieli omenapiirakkaa. Kaupassa käydessä omenat näyttivät niin herkullisilta, että oli aivan pakko ostaa niitä. Pohja on murotaikinaa ja täytteeseen on heitetty yksi kermaviili. Alkuperäisestä ohjeesta uupui kaneli, mikä on minun mielestä aivan välttämätön ainesosa omenapiirakassa.


Omenapiirakka

Pohja:
100g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
3-4 omenaa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Pinta:
Kanelia

Paloittele voi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan voi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Viipaloi omenat ja asettele pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset ja levitä omenoiden päälle. Ripottele päälle vielä kanelia (kanelin voi ripotella myös omenoiden päälle ennen kermaviilitäytteen lisäämistä. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti